Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@16:57:09 GMT

محله محورشدن مقابله باکرونا از20آبان

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۲۷۳۹

وزیر بهداشت با اشاره به اقداماتی که تاکنون برای مهار کرونا انجام شده است، گفت: یکی از دستورات ارزشمند رهبری این بود که بتوانیم با حرکتی جدید برای بیماریابی زودرس در اقدامی محله محور فعالیت کنیم. افزایش تست‌ها و قرنطینه‌ی به موقع از تاکیدات این بخش است‌. این حرکت محله محور از ۲۰ آبان ماه آغاز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: دکتر سعید نمکی در پنجمین نشست غیرحضوری روسای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، با درود به روح بلند شهدای سلامت بویژه کسانی که در ایام کرونا به فیض شهادت نائل آمدند، گفت: بعد از جلسه‌ای که در خدمت مقام معظم رهبری بودیم، سرفصل تازه‌ای در فعالیت‌هایمان برای مبارزه با بیماری شکل گرفت.

وی افزود: همکاران من با لطف خداوند در مرحله ورود سهمگین بیماری به کشور در موج اول انفجار بیماری توانستند در بسیج ملی مقابله با کرونا در کمتراز ۶۰ روز با کمک سایر دستگاه‌ها و همکاری‌های بین بخشی افتخار دیگری برای جمهوری اسلامی ایران رقم بزنند. کاهش مرگ و میرها به رقمی نزدیک ۳۰ عدد در روز، کاهش موارد بستری به یک پنجم در کمتر از دو ماه، همکاری گسترده بین بخشی در تدارک ماسک، لباس محافظتی برای همکاران و...، همکاری و همراهی مردم در رعایت شیوه‌نامه‌ها توانست یک رکورد تاریخی را برجای بگذارد.

نمکی ادامه داد: پس از آن متوجه شدیم امواج تازه بیماری در راه است که رفته رفته امواج سهمگین‌تر شدند و به نسبت رعایت پروتکل‌های بهداشتی ارتفاع این امواج بیشتر شد. در این میان از دو چیز بیشتر رنج بردیم؛ اول عدم رعایت پروتکل‌ها و دوم مضایق مالی که همکاران من در دانشگاه‌های علوم پزشکی به آن دچار شدند.

وی در ادامه تاکید کرد: خیلی اوقات بسیاری از مصوبات که بعد از مدت‌ها به ستاد ملی کرونا می‌رفت یا اجرا نمی‌شد و یا به خوبی اجرا نمی‌شد. از طرف دیگر موارد فشار مالی و اقتصادی در شرایطی که میزان تست‌ها از ۱۲۰۰ تست در روز به ۲۵ هزار تست در روز رسید و از طرف دیگر گرفتاری‌هایی مانند عدم تخصیص ردیف‌ها و غیره، مجموعه‌ی ما را با شرایط ویژه‌ای روبرو کردند، این در حالی بود که در آمد اختصاصی دانشگاه‌ها نیز به ۱۵ تا ۲۰ درصد مصوب در بودجه رسید. انتقال این موارد به رهبری و رییس جمهور باعث شد که در آن جلسه مهم و تاریخی در خدمت مقام معظم رهبری باشیم.

وی افزود: موارد متعددی مورد توجه ویژه رهبری قرار گرفت و در کنار حمایت‌هایشان از ما برای تامین اعتبار، تامین نیروی انسانی و موارد باقی‌مانده از سهم صندوق که اختصاص یافته بود، دستوراتی هم در مورد مدیریت بیماری به ما دادند. یکی از این دستورات این بود که وزارت بهداشت باید محور اصلی تعیین مصادیق محدودیت‌ها باشد و همه این محدودیت‌ها را اجرا کنند و دوم آنکه وزارت بهداشت باید محور موارد آموزش همگانی باشد و از همه مهمتر دستور ایجاد قرارگاه اجرایی برای اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا بود.

نمکی گفت: یکی از دستورات ارزشمند رهبری این بود که بتوانیم با حرکتی جدید برای بیماریابی زودرس در اقدامی محله محور فعالیت کنیم. افزایش تست‌ها و قرنطینه‌ی به موقع از تاکیدات این بخش است‌. تاکنون با همکاری بسیج، بسیج جامعه پزشکی، هلال‌احمر و سازمان‌های مردم نهاد صحبت‌هایی شده است و این حرکت محله محور از ۲۰ آبان ماه آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، وی درباره صدور مجوزهای استخدامی نیز گفت: برای صدور مجوز استخدامی غیر پرستار هم اعلام کرده‌ایم دوستان حتما مجوزهایی صادر کنند. در رابطه با نیروی انسانی یک گرفتاری ما این است که این مجوزهای جدید به جذب نیروهایی اختصاص می‌یابد که قبلا در سیستم بودند و در اولویت هستند. از انجایی که درآمد اختصاصی دانشگاه‌ها هم در حال حاضر با مشکل روبرو است فعلا نمی‌توانید نیروی جدید به شکل شرکتی بگیرید، از دکتر تقوی‌نژاد خواسته‌ام برای ترمیم درآمد اختصاصی کمکی کنند که دانشگاه بتواند علاوه بر تبدیل وضعیت نیروها، مجوز گرفتن نیروی جدید داشته باشیم. البته نباید فراموش کنیم که لازم است بازنگری در زمینه حدنصاب جمعیتی داشته باشیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: موضوع منع ورود مسافر به استان‌ها با توجه به تغییرات موتاسیون ویروس و ایمونوژنتیک متفاوت قومیت ایرانی باید جدی گرفته شود. تردیدی ندارم ویروسی که از استان سیستان و بلوچستان با ویروس گیلان، اقوام ترکمن و... متفاوت است و این موتاسیون‌های جدید ما را گرفتار می‌کنند. ما به اندازه چند کشور اروپایی وسعت داریم و نقل و انتقال و سفرها را در شیوع بیماری موثر می‌دانم که در حال کار بر آن هستیم.

وی درباره پروژه‌های نیمه تمام وزارت بهداشت، اظهار کرد: در راستای تامین بودجه ما تمام دانشگاه‌هایی که پروژه نیمه تمامی دارند که تا پایان دولت می‌توان آنها را تمام کرد مورد توجه قرار می‌دهیم که در اسرع وقت به اتمام برسند. منبع: ایسنا برچسب ها: محله محور شدن ، مقابله ، کرونا

منبع: ناطقان

کلیدواژه: محله محور شدن مقابله کرونا دانشگاه ها محله محور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۲۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رشید جعفرپور قائم‌مقام و مشاورمعاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در آئین در دوره آرمان دختران برگزار شد، بیان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری جهت‌دهی علم و عالم در دانشگاه‌ها باید به‌طورجدی لحاظ شود و دانشجویان و اساتید به‌عنوان سفیران مبانی اندیشه انقلاب اسلامی این مبانی را در سطح دانشگاه گسترش دهند.

وی با بیان اینکه برگزاری این دوره‌ها به شما کمک می‌کند با مبانی اندیشه انقلاب اسلامی به‌ویژه مبانی اندیشه امام راحل و مقام معظم رهبری آشنا شوید، ابراز داشت: شما سفیران این اندیشه‌ها هستید و باید این اندیشه را به دانشجویان منتقل کنید و در هر محفلی مبلغ آن باشید.

قائم‌مقام و مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم ضمن اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با تشکل‌های دانشجویی بیان کرد: رهبری در این دیدار برای دانشگاه سه وظیفه مشخص کردند، تولید علم، تولید عالم و جهت‌دهی علم و عالم و فرمودند که در تولید علم موفق عمل کردیم و تولید مقالات علمی، نشریات و کتاب‌های حوزه دانشگاه مؤید این امر است.

وی ادامه داد: در حوزه تولید علم دارای رتبه پانزدهم یا شانزدهم در منطقه هستیم و در بسیاری از حوزه‌ها در رتبه‌های ۱ تا ۱۰ قرار داریم. در حوزه تولید عالم هم گام‌های بسیار خوبی برداشته‌ایم، ۱۵ میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی، بیش از ۳ میلیون دانشجوی در حال تحصیل و بیش از صد‌ها هزار استاد تربیت کرده‌ایم که در شرایط موجود ۱۰۰ هزار استاد در حال تدریس هستند و اینها نشانگر موفقیت ما در زمینه تولید عالم است. از عدالت آموزشی و تنوع دانشگاهی خوبی برخورداریم، اما همان‌طور که مقام معظم رهبری متذکر شدند، در زمینه جهت‌دهی علم و عالم دچار ضعف‌هایی هستیم.

مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم در ادامه به ارائه راهکار‌هایی در زمینۀ جهت‌دهی علم و عالم پرداخت و گفت: باید بازنگری در محتوا‌های علمی به‌ویژه در علوم‌انسانی صورت بگیرد؛ چون متأسفانه هنوز متون علمی علوم‌انسانی بر اساس نظریات غربی نوشته شده و نتوانسته‌ایم نظرات خوبی در این زمینه تولید و ارائه نمائیم.

وی افزود: همچنین باید تمهیداتی اندیشیده شود که تلفیق علم و دین در دانشگاه صورت گیرد و الگو‌هایی بر اساس الگو‌های ایرانی - اسلامی طراحی و شخصیت‌هایی مثل بوعلی سینا‌ها و سهروردی‌ها به‌عنوان الگوی اساتید در وزارت علوم لحاظ شود تا اساتید علاوه بر اینکه به علم روز مسلط هستند آموزه‌های دین مبین اسلام را نیز به دانشجویان بهتر منتقل کنند.

وی همچنین از لزوم طراحی دانشگاه‌های حکمت بنیان خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه دانشگاه‌های حکمت بنیانی توسط وزارت علوم در حال توسعه است که تا کنون در ۱۰ دانشگاه اجرایی شده است. در این دانشگاه‌ها حکمت اسلامی مبنای دانشگاه قرار دارد.

راهکار دیگر برای جهت‌دهی علم و عالم طبق گفته جعفرپور ارائه الگو‌های شاگردپروری مبتنی بر ایران اسلامی بود که اشاره به این اصل مهم دارد که اساتید مثل سنت سرآمدان علم در منطق اسلامی شاگردپروری کنند و کلاس‌ها این‌گونه نباشد که اساتید محترم به ارائه درس بپردازند و شاگردان مستمع صِرف باشند؛ بلکه دانشجویان از همان ابتدای راه آرام آرام طی دوره با اساتید پرورش یابند.

جعفرپوردر بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به تاریخچه شکل‌گیری انقلاب اسلامی و اثرات آن در بیداری جهانی اظهار کرد: انقلاب اسلامی در بازه زمانی شکل گرفت که دو اردوگاه جهان را قبضه کرده بودند، لیبرالیسم که غرب را تسخیر کرده بود و کمونیسم که شرق دنیا را در حیطه قدرت خود قرار داده بود و در این تقسیم دوگانه، دنیا دوقطبی شده بود و هر رخداد و یا اتفاقی که در دنیا رخ می‌داد به یکی از این دو قطب نسبت داده می‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: فارغ از توضیح مبانی این دو قطب که تشریح آن در این نشست میسر نیست، هر دوی آنها یک نقص جدی داشتند و آن نقص فاحش این بود که توحید و خدا آگاهی در نهاد این دو وجود نداشت. نه لیبرالیسم باوری به خدا و ایمان داشت و نه کمونیسم؛ هر دو دنیا را محدود به همین جهان مادی و فیزیکی که در آن زندگی می‌کنیم، محصور کرده بودند.

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک طریق جدید، یک طلیعه نو و یک افق وسیع ترسیم کرد که در آن توحید و خداباوری بنیان و محور اصلی آن بود. این دو اردوگاهی که عرض کردم، خیلی تلاش کردند که انقلاب اسلامی را به خود نسبت دهند به‌خصوص کمونیست که هم‌عصر بود با انقلاب‌هایی که در آن زمان رخ داده بود. تا اینکه شعار اصلی انقلاب اسلامی «نه شرقی، نه غربی» از سوی جمهوری اسلامی سر داده شد تا به آنان اثبات کند که ما نه لیبرالیسم را قبول داریم و نه کمونیسم را.

وی با بیان اینکه در واقع انقلاب اسلامی از یک منبع سرشار الهی که مسیر زندگی ما را مشخص می‌کند، الهام گرفته شده است، افزود: درست زمانی که معنویت در جهان رنگ باخته بود، انقلاب اسلامی متولد و متبلور شد و آن نقیصه بزرگی که این دو رویکرد داشت را پوشش داد و یک راه جدید نه فقط برای نجات ایران که مسیری متعالی برای نجات بشریت باز کرد و این افق جدید با توجه به آموزه‌های دینی و با تکیه بر خداباوری و اعتماد به مردم در انقلاب اسلامی تدوین شد.

وی در ادامه بیان کرد: اول «یاد خدا» و دوم «پشتوانه مردمی» سنگ بنای انقلاب اسلامی را شکل داد که مبنای این دو «مردم‌سالاری دینی» را بوجود آورد و نکته مهم نیز در همین امر مستتر است که آن جوهره دینی در آن دو مکاتب قبلی وجود نداشت. در حقیقت مردم‌سالاری دینی با این آموزه‌ها در انقلاب اسلامی پایه‌گذاری، تشکیل و تبیین شد.

جعفرپور ضمن اشاره به توجه امام راحل به همین موضوع مهم خاطرنشان کرد: در طول این سال‌ها در همه اندیشه و عملکرد امام راحل ردپای توجه به مردم‌سالاری دینی مشهود است و حتی در وصیت‌نامه بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی نیز آمده است که مردم ایران از مردم زمان پیامبر اکرم (ص) و سیدالشهدا (ع) بهتر هستند. درواقع آموزه‌های دینی و پشتوانه مردمی مردم‌سالاری دینی را در ایران شکل داد و تا الان نیز پیشرفت انقلاب اسلامی از همین مسیر انجام شده چرا که سیره امام راحل و سیره مقام معظم رهبری نیز در طول این مسیر خداباوری و اتکای به مردم بوده است.

وی ادامه داد: از همان روز اول که ملت ایران شعار «نه شرقی نه غربی» سردادند، هیچ‌گونه نگاه محدودی نداشتند؛ بلکه همیشه در حال ترسیم افق‌های وسیع‌تر برای بیداری دنیا بودند. ۱۰ سال پیش که مقام معظم رهبری نامه‌ای به دانشجویان سراسر دنیا مخابره کردند، مورد نقد برخی قرار گرفت که از حکمت آن بی‌اطلاع بودند؛ اما امروز شاهد نتیجه آن نامه‌نگاری‌ها و ثمره ده‌ها سال تلاش جمهوری اسلامی در بیداری در سطح جهان هستیم.

مشاور معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم خاطرنشان کرد: بیداری اسلامی که معمولاً در حوزه کشور‌های مقاومت و کشور‌های اسلامی صورت می‌گرفت، اینک از سطح کشور‌های اسلامی خارج شده و به تعبیری بیداری اسلامی به یک بیداری جهانی و مقاومت اسلامی به یک مقاومت جهانی تبدیل شده است. دیدیم که چگونه دانشجویان غربی و اروپایی با شنیدن صدای فطرت آزادی‌خواهی که از نظام ما آغاز و به قلب اروپا و آمریکا صادر شد، لبیک گرفتند. هیچ‌وقت این تحلیل وجود نداشت که روزی در قلب آمریکا، در کشور کلمبیا در چهل، پنجاه دانشگاه اصلی دنیا پرچم جمهوری اسلامی برافراشته شود که این امر نشان می‌دهد مسیر انقلاب اسلامی مسیر درستی است و ما نباید بگذاریم که این ندا خاموش شود و تا آزادی قدس شریف باید این مسیر را باقدرت ادامه دهیم.

جعفرپور در پایان خطاب شرکت کنندگان در این دوره گفت: دوره‌ای که در آن قرار دارید مبتنی بر اندیشه‌های مقام معظم رهبری است. ایشان چه در جایگاه رهبری و چه در جایگاه فردی انسانی فرهیخته و حکیم هستند که اندیشه‌های ایشان بسیار متقن است و محور‌های راه‌گشایی را بیان می‌کنند که آینده اثبات می‌کند چه قدر این فرمایشات راهبردی و حکیمانه است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • چالش‌های معماری و شهرسازی ایران
  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • لزوم انسجام روحانیت و نیروهای انقلابی/ آینده روشنی پیش رو داریم
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور