Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد پاکمهر گفت: نگاه کمیسیون بهداشت و درمان در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری است و از قبل نیز نگاه و دیدگاه کمیسیون در حمایت از واکسن داخلی بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید محمد پاکمهر، نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با بیانات مقام معظم رهبری و ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور اظهار داشت: باتوجه به اینکه بیماری کرونا درمان قطعی ندارد، با گذشت یک سال از اپیدمی و شیوع این ویروس هیچ مرکز علمی و پزشکی نتوانسته است داروی انتخابی برای درمان این بیماری ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تا به کنون در حوزه درمان، امکان شکست کرونا فراهم نشده، ادامه داد: بنابراین باید رویکرد بهداشت محور، رعایت پروتکل های بهداشتی، محدودیت های کرونایی مقطعی باشد و به عنوان راه حل سوم این موضوع در نظر گرفته شود که جامعه در مقابل این ویروس با استفاده از واکسن مصون شوند.

پاکمهر گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی و محدودیت های شدید مقطعی است و نمی توان تمام طول سال این روال ادامه پیدا کند، قطعا برای طولانی مدت نمی تواند پاسخگو باشد.

نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس یکی از راه های مهم در بحث بیماری کرونا را تولید واکسن خواند و گفت: رویکرد باید تامین واکسن برای مردم باشد که می تواند تولید داخل کشور و یا وارداتی باشد.

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه کمیسیون بهداشت و درمان در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری است، گفت: فرمایشات رهبری فصل الخطاب است و 100 درصد پیرو این فرمایشات هستیم و از قبل نیز نگاه و دیدگاه کمیسیون در حمایت از واکسن داخلی بوده است.

وی با اشاره به اینکه موافق واردات واکسن از خارج کشور به ویژه واکسن فایزر که تولید کشور آمریکا و آلمان است، نیستیم گفت: باتوجه به اینکه این کشورها محدودیت های شدید و تحریم هایی دارویی را برای کشور ایران ایجاد کردند و هیچ رحمی به بیماران نداشتند، اما اکنون در مورد واکسن رویکرد مثبتی نشان دهند، در حالی که شرایط بیماری در کشور خودشان قابل قبول نیست، ایهام ایجاد می شود.

پاکمهر فرمایشات رهبری را منطبق بر واقعیاتی دانست که همچون چراغی در تاریکی برای تمام محافل علمی می درخشد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر هفت شرکت با چهار پلت فرم در حال تولید واکسن هستند که دو شرکت به مرحله تست فاز انسانی رسیده اند و مرحله انسانی در حال انجام است که تاکنون موفق بوده اند.

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی یادآور شد: رویکرد کشور و کمیسیون بهداشت و درمان بر این است که واکسن حتما در داخل کشور تولید شود، زیرا در آینده بیماری ها و عوامل بیماری زا مشابه بیماری کوید 19  با ایجاد بیماری های جدید ممکن است ایجاد شود.

 

قدمت 100 ساله ایران در تولید واکسن ها

نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه پایه تولید واکسن در داخل کشور وجود دارد، گفت: ایران با قدمت بیش از یکصد سال در گروه کشورهای پیش قدم و جلودار در تولید واکسن بوده است.

پاکمهر با اشاره به اینکه باید رویکرد تولید واکسن داخلی وجود داشته باشد، افزود: مشابه بیماری کرونا در گذشته همچون سارس تجربه شده و ممکن است در آینده اتفاق بیفتد.

وی اضافه کرد: در رابطه با مباحث تولید واکسن با دشمنی هایی که آمریکا با نظام جمهوری اسلامی ایران دارد، اینکه کشور بتواند مسیر خودکفایی، استقلال و قطع وابستگی ها را ایجاد کند، یک دستاورد بزرگی است.

پاکمهر یادآور شد: کشور ایران به لحاظ جایگاه علمی در مقایسه با کشورهای دیگر عقب نیست و امکانات و تجهیزات مورد نیاز، باید تقویت شود تا به تولید واکسن داخلی برسد.

 

واکسن تولید داخل قطعا اثرگذار و سالم تر خواهد بود

نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: واکسن داخلی باتوجه به اینکه روی مردم کشور تست می شود، قطعا اثرگذار و سالم تر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه واکسن دو ویژگی باید داشته باشد، گفت: در شرایط فعلی سالم بودن واکسن یک شرط است و اینکه مردم به این واکسن اطمینان داشته باشند و بدانند تمام سیر مراحل در کجا تولید شده و هیچ گونه مخاطرات بیولوژیک نداشته باشد.

پاکمهر بیان داشت: وقتی واکسن در ایران روی افراد متعدد تست شود، مردم با اطمینان بیشتری برای تزریق خواهند رفت.

وی میزان اثرگذاری واکسن را ویژگی دوم خواند و گفت: بعد از تزریق واکسن باید دیده شود که بدن ایمن می شود و امکان بازگشت مجدد بیماری وجود دارد یا نه.

نائیب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس افزود:  واکسن های ساخت داخل نسبت به تولید سایر کشورها می تواند موثرتر باشد.

پاکمهر در انتها با اشاره به اینکه نگاه بر تولید واکسن داخلی است، خاطرنشان کرد: بینش قوی و عمیق مقام معظم رهبری در مورد واکسن آمریکایی، آلمانی و انگلیسی با توجه به سابقه ای که نسبت به فرآورده های خونی از کشور فرانسه وجود دارد، بهترین چراغ راهنما برای مجامع علمی و پزشکی است که 100 درصد و بدون ایهام و شک آن را پیگیری خواهیم کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نائب رئیس کمیسیون بهداشت کمیسیون بهداشت و درمان مقام معظم رهبری تولید واکسن واکسن داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۸۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • کشف شمشیر کمیاب ۱۰۰۰ ساله
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله در اسپانیا
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد